MUSIQUE MILITAIRE de LYON - artillerie

2014 - Le 12 juin à SAINT TROND en BELGIQUE ( festival de mus. mili. )


Tattoo de Saint-Trond sous le signe de la Première Guerre Mondiale


13de editie Internationale Militaire Taptoe Sint-Truiden

Op donderdag 12 juni  vindt op de Grote Markt van Sint-Truiden vanaf 19u de 13de editie van de Internationale Militaire Taptoe plaats. Een gezamenlijke organisatie van de Koninklijke School  voor Onderofficieren, Campus Saffraanberg,  de  1 Wing Bevekom en de Stad Sint-Truiden. Blikvangers zijn de Infanterie uit Lyon in Frankrijk en de fanfare Bereden Wapens uit Nederland.

13de editie Internationale Militaire Taptoe Sint-Truiden


Op donderdag 12 juni zal de Grote Markt in Sint-Truiden opnieuw het decor zijn voor een militaire taptoe. Met een keur aan Belgische en buitenlande professionele militaire muziekkapellen  wordt het weer een muzikaal topevenement.

Met de tweejaarlijkse internationale militaire taptoe benadrukt  de stad Sint-Truiden haar uitstekende banden met de militaire overheden en jarenlange militaire aanwezigheid in de Trudostad. De internationale taptoe is ondertussen al  aan zijn 13de editie toe en traditioneel gaat de opbrengst naar instellingen die zich bekommeren om andersvaliden. Dit jaar wordt steun verleend aan de dienstencentra 'T Prieeltje en Sint-Gerardus, het dagcentrum Jean Théwis en de vakantie opvang 't Wolfke.

Oorlogsdeuntjes

Gewoontegetrouw start de taptoe met een beiaardconcert, een optreden van de Verenigde Sint-Truidense Muziekmaatschappijen en het overvliegen van een formatie Marchetti/Agusta vliegtuigen. De top van beroepsmuzikanten van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine en de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht zullen opnieuw van de partij zijn. Uit Nederland komt de fanfare Bereden Wapens die talrijke protocolaire evenementen opluisteren en uit Frankrijk komt de Infanterie van Lyon met een  virtuoos muzikaal programma. Uiteraard zal de 100 jarige herdenking van Wereldoorlog I extra in de verf gezet worden met onvergetelijke oorlogsdeuntjes en de Brazilgekte rond de wereldbekervoetbal zal ook de revue passeren. Tribunekaarten zijn aan 10 euro verkrijgbaar op de Toeristische Dienst in het stadhuis tel. 011/78.18.18 of info.toerisme@sint-truiden.be.22/06/2014

A découvrir aussi


Ces blogs de Musique pourraient vous intéresser